سیاست

جلسۀ شورای عالی اقتصادی تحت ریاست رییس جمهور غنی برگزار شد

کابل باختر/ 29 سنبله
تحت ریاست محمد اشرف غنی رییس‌ جمهوری اسلامی افغانستان جلسه شورای عالی اقتصادی دیروز در ارگ برگزار شد، و در آن سیستم رییل تایم دیتا منجمنت، طرح رهمنودی وزارت امور خارجه در خصوص صدور ویزه و موضوع انتقال گندم اهدا شدۀ کشور هندوستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.  
به اساس معلومات دفترمطبوعاتی ریاست جمهوری به آژانس باختر، ابتدا عبدالرزاق وحیدی وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی در رابطه به سیستم رییل تایم دیتا منجمنت به جلسه معلومات داد و سپس نجیب عزیزی رییس اداره اترا جزئیات طرح مذکور را به جلسه ارائه کرد.
وی گفت که به اساس قانون محصولات خدمات مخابراتی تمام استفاده کنند گان خدمات مخابراتی مکلف به تادیه ده فیصد محصولات خدمات می باشد که در حقیقت از نزد تمام عرضه کنندگان خدمات مخابراتی و انترنتی کشور جمع آوری می گردد.
رییس اترا افزود: این سیستم نظارت کیفیت شبکه های مخابراتی را بلند می برد تا شبکه های مذکور بتوانند به شکل بهتر و موثر ارائه خدمات کنند.
عزیزی گفت: ایجاد این سیستم و دسترسی به موقع به معلومات کیفیت شبکه های مخابراتی به منظور تهیه خدمات بهتر به مشترکین، اداره اترا را کمک موثر نموده می تواند.
رییس اترا خاطر نشان کرد: بر اساس این طرح نظارت دقیق از کیفیت شبکه های مخابراتی صورت می گیرد، راپور های ربع وار دارای دقت می شود و در وضع جریمه شرکت های مخابراتی توسط اداره اترا شفافیت بهتر به وجود می آید.
بعداً عبیدالله رامین وکیل ولسی جرگه، گفت که یک مقرره تنظیم گردد تا بر اساس آن از کیفیت کار شرکت های مخابراتی نظارت شود.
وی افزود که در کنار توجه به بعد عایداتی شرکت های مخابراتی، باید به جنبه امنیتی آن نیز توجه صورت گیرد تا معلوم گردد که چه کسانی از سیم کارت ها استفاده می کنند.
سپس انجنیر محمد خان معاون اول ریاست اجرائیه صحبت کرد و گفت که در کنار کیفیت، روی امنیت مکالمات تیلفونی نیز دقت لازم صورت گیرد.
صدیق‌احمد عثمانی وکیل ولسی جرگه گفت که درخواست بودجه از سوی وزارت مالیه و تطبیق طرح متذکره، کمی دشوار به نظر می رسد.
عبدالستار مراد وزیر اقتصاد گفت که سیستم رییل تایم دیتا منجمنت یک سیستم مهم و ملی و یک پروژه تخنیکی می باشد که نیاز دارد تا یک تیم تخنیکی با دقت روی آن کار کند و تمام ملحوظات را در نظر بگیرد.
اکلیل حکیمی وزیر مالیه کشور گفت که سیم کارت ها باید راجستر شود. سیستم نظارت از پرداخت جز سیستم بهبود جمع آوری عواید میباشد و وزارت مالیه آماده است در این بخش همکاری نماید ولی سیستم نظارت از کیفیت شبکه های مخابراتی است و از صندوق انکشافی مخابرات تمویل گردد. 
وی افزود که به همه چانس داده شود تا فرصت برای اشتراک در داوطلبی را داشته باشند و روند از طریق RFP به پیش برده شود. همچنان وزیر مالیه گفت که آن بخش پول اداره اترا که عواید دولت است باید در حساب واردات دولت منتقل و از طریق بودجه انکشافی به مصرف برسد.
رییس جمهور غنی طرح متذکره را مورد تایید قرارداد و افزود که یک تیم تخنیکی به وضاحت کامل تشکیل گردد تا پروژه مذکور را مدیریت نماید.
وی گفت که مسئله دوم RFP است که باید با دقت روی آن کار صورت گیرد و معیارات آن به طور مشخص تعیین گردد. معیارات RFP پنج بعد مهم دارد که عبارت از عواید، امنیت مکالمات که در این قسمت باید قناعت مردم و شورای امنیت ملی بدست بیاید، همچنان شفافیت کمپنی ها در زمینه راپوردهی است.
رییس جمهور افزود: در RFP باید هیچگونه تضاد منافع موجود نباشد و پروسه تدارکات باید به ترتیبی به پیش برده شود که انحصار تعدادی از شرکت های محدود را از بین ببرد.
محمد اشرف غنی گفت که بعد پنجم آینده نگری است که تکنالوژی مخابراتی در حال تغییر است و ما باید به آینده نگری روی تکنالوژی سرمایه گذاری کنیم.
اگر نیاز به تعدیل قانون و یا مقرره باشد در تیم تخنیکی مذکور باید یک مشاور حقوقی که به قوانین ملی و بین المللی آشنایی داشته باشد، نیز در نظر گرفته شود.
مصطفی مستور معین وزارت مالیه در زمینه گفت که وزارت مخابرات پول زیاد در اختیار دارد اما برنامه ای برای مصرف آن ندارد، بناً باید پول به شکل درست آن به مصرف برسد.
سپس جلسه گزارش کمیسیون موظف برای انتقال گندم اهدا شدۀ کشور هند را که از سوی وزیر اقتصاد ارایه گردید، استماع و مورد بررسی قرار داد.
وی گفت که جانب هند موافقت نموده است تا مسئولیت انتقال ۱۷۰۰۰۰ متریک تن گندم را از بندر گندلای گجرات هند الی هرات از طریق بندر عباس به عهده گیرد و هزینه انتقال آنرا از مجموع گندم اهدا شده کم نماید.
جلسه فیصله کرد تا وزیر اقتصاد با سفرای کشور های ایران و هند در مورد انتقال گندم مذکور صحبت کنند و پس از رسیدن گندم به هرات با بخش خصوصی در زمینه انتقال آن به سایر ولایات کشور، نیز صحبت نماید.
متعاقباً نصیر احمد اندیشه معین اداری وزارت امور خارجه در مورد طرح رهنمودی وزارت امور خارجه در خصوص صدور ویزه به اتباع خارجی از جمله صدور ویزه به تاجران، سرمایگذاران و متخصصان، صحبت کرد.
وی گفت که طرح مذکور بنابر درخواست اتحادیه صنعت کاران ترتیب گردیده است و ما طرزالعمل ها و رهنمود ها را واضح و ساده ساخته ایم تا تاجران، سرمایگذاران و متخصصان به سهولت ویزه دریافت کنند. 
اندیشه افزود: ما رهنمودها را برای صدور ویزه به قونسلگری ها فرستادیم، در زمینه صدور ویزه سهولت ایجاد کردیم و همچنان بروکراسی را در این خصوص، کاهش دادیم.    
شیرباز کمین زاده، رییس اتحادیۀ صنعت کاران در این رابطه گفت که ما در بخش کارگران فنی و مسلکی مشکل داشتیم، چون درخواست آنها نیاز به صدور ویزه داشت و با اجرایی شدن این طرح مشکل مذکور خاتمه می یابد.
سپس رییس جمهور غنی صحبت کرد و گفت که از آتشه های تجارتی و همچنان قونسلگری های کشور شکایت های زیادی دریافت شده است و این مسئله نیاز به بررسی های همه جانبه دارد.
وی گفت که حکومت آماده است تا به منظور ایجاد سهولت برای صدور ویزه در مشوره با نمایند گان شورای ملی، قانون را تعدیل کند و یا توسط فرمان در این رابطه اقدام نماید تا متقاضیان ویزه به راحتی ویزه دریافت کنند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا