(DR)اخبار(DR)جهان

سیل در لیبیا؛  آمار قربانیان همچنان در حال افزایش است

کابل   ۲۳ سنبله  باختر

آمار قربانیان  سیل و توفان  در لبیا در حال افزایش است٬ منابع رسمی اینکشور  گفته اند که شمار تلفات  به ۵ هزار و سه صد تن رسیده است مگر این رقم نهایی نیست زیرا  حد اقل ده هزارتن دیگر ناپدید اند.

در حالی که منابع رسمی شمار تلفات را ۵۳۰۰ ذکر کرده اند، شماری از رسانه به قول از نهاد های مدد رسان گفته اند که بین هفت تا هشت هزار در این سانحه جان باخته اند.

این در حالی است که سه روز قبل توفان و سیل بخش های از اینکشور را فرا گرفت و بیشترین تلفات در شهر درنه اتفاق افتاده است و درنه را شهر فاجعه نام گذاشته اند و  اکنون مقام‌های این شهر با بحران دفن سریع اجساد و تامین مایحتاج ضروری آوارگان روبه‌رو شده‌اند.

 در همین حال، داکتران بدون مرز قرار است امروز پنج‌شنبه، ۲۳ سنبله با محموله‌های کمکی به درنه برسند.

گفته می‌شود که آن‌ها ضمن «ارزیابی نیازهای بخش بهداشتی، محموله اهدایی دارو و اقلام داکتری که همراه خود برده‌اند» را به دست داکتران لبیا خواهند رساند، اقلامی چون لوازم پانسمان و همچنین کیسه‌های ویژه اجساد که گفته شده در اختیار هلال احمر لیبیا قرار خواهد گرفت.

در شهر درنه خیابان‌ها زیر فرشی از گل و لای پنهان شده است و اکثری جاده های این شهر پر از موتر های واژگون شده است، امدادگران برای جلوگیری از شیوع بیماری‌ در درنه چاره‌ای جز احداث گورهای جمعی پیدا نکردند و مقام های  دولت شرق لیبیا می‌گوید که دریا هر لحظه اجساد جدیدی را به ساحل می‌آورد.

شهر درنه روز یک‌شنبه و پس از آن که طوفان دانیال سد آب پشت شهر را شکست، با سیلی شبیه سونامی مواجه شد که به یک باره بخش عظیمی از شهر را زیر آب برد.

امدادگران هنوز هم در لابه‌لای خرابه‌ها ساختمان‌هایی که زیر انبوهی از گل و لای مدفون شده، به دنبال نجات بازماندگان هستند؛ اما با توجه به گذشت ۴ روز از واقعه، امیدی به یافتن زنده‌ها نیست و به همین علت انتظار می‌رود آمار قربانیان همچنان افزایش یابد.

سازمان بین المللی مهاجرت (IOM) که یکی از نهادهای سازمان ملل متحد است روز چهارشنبه گزارش کرد که آمار ناپدیدشدگان ۱۰ هزار نفر و تعداد بی‌جاشدگان به ۳۰ هزار نفر رسیده است.

همزمان غسالخانه‌ها و شفاخانه‌ها دیگر قادر به پاسخگویی به حجم زیاد اجساد و مصدومان نیستند.

محمد الغوش؛ رییس انجمن صنفی داکتران لیبیا به یک شبکه ترکیه گفته است: این کشور به داوطلبان مجرب در زمینه طب عدلی و امدادگرانی که در زمینه بیرون آوردن، شناسایی و دفن اجساد تخصص دارند نیاز دارد.

ورود بخشی از کمک‌ها از جمله از مصر شروع شده؛ اما تلاش‌های امدادی تحت تاثیر وضعیت سیاسی لیبیا مختل شده است. این کشور میان دو دولت رقیب تقسیم شده است.

امریکا، آلمان، ایران، ایتالیا، قطر و ترکیه از جمله کشورهایی هستند که کمک فرستاده‌اند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا