سیاست

نشست مشورتی رییس جمهور غنی با رهبران و بزرگان ملی، سیاسی، جهادی و دینی دایر گردید

کابل باختر23 میزان
محمد اشرف غنی رییس جمهوری اسلامی افغانستان به سلسلۀ مشورت های خویش در مورد مسایل بزرگ ملی با اقشار مختلف کشور، قبل از ظهر دیروز در نشست مشورتی با رهبران و بزرگان ملی، سیاسی، جهادی و دینی، اوضاع عمومی کشور را مورد بررسی قرار داد.
به اساس معلومات دفتر سخنگوی رییس جمهور به آژانس باختر:  هدف این مشورت ها، بحث در مورد مسایل مهم ملی از جمله مسایل امنیتی و دفاعی و مقابله با دشمن، تقویت بیشتر روند صلح، انکشاف اقتصادی و ظرفیت سازی می باشد.
در آغاز نشست رییس جمهور غنی به روح شهدای نیروهای امنیتی و دفاعی کشور بخصوص شهدای حوادث تروریستی اخیر در کابل و بلخ، اتحاف دعا کرد و تاکید نمود که به خانواده های شهدا توجه صورت می گیرد و برای مداوای مجروحان از تمام امکانات استفاده خواهد شد.
رییس جمهور گفت: ملت ما به طور بی سابقه از چالش های بزرگ سربلند کرده است، اما متاسفانه دشمن به شکل متواتر در تلاش ناامنی و جلوگیری از ترقی و پیشرفت کشور می باشد.
وی افزود: ثبات افغانستان همیشه به همبستگی و وحدت قشر سیاسی، دینی، اجتماعی و رهبران و شخصیت های ملی و جهادی کشور پیوند داشته است.
رییس جمهور خاطر نشان کرد که حکومت وحدت ملی بخاطر برگزاری انتخابات شفاف، ارادۀ قوی دارد و در این راستاد آمادگی های لازم را روی دست گرفته است.
رییس جمهور غنی در رابطه به وضعیت جاری امنیتی کشور گفت که ما در مرحله چهارم جنگ قرار داریم و نیروهای امنیتی و دفاعی ما همواره بخاطر دفاع از کشور قربانی داده اند که نه تنها فداکاری و قربانی آنان فراموش نمی شود، بلکه تمام مردم افغانستان بخصوص بزرگان کشور از آنها حمایت و قدردانی می کنند.
رییس جمهور در مورد جریانات اخیر کشور، گفت که دشمنان پیشرفت و ترقی افغانستان می خواستند، دستآورد های کنفرانس های وارسا و بعداً بروکسل و همچنان توافقنامه صلح با حزب اسلامی را کمرنگ جلوه دهند.
محمد اشرف غنی گفت که ما در جنگ با تروریزم منطقوی و فرامنطقوی قرار داریم و همیشه دشمنان مردم افغانستان تلاش کرده اند تا در میان قشر سیاسی تفرقه ایجاد کنند، وحدت ملی ما را خدشه دار نمایند.
رییس جمهور گفت که هدف نشست امروزی این است تا ما از شما بیشتر بشنویم و از مشورت های تان مستفید شویم. وی تاکید کرد که سلسلۀ این چنین مشورت ها، ادامه خواهد یافت.
سپس حامد کرزی رییس جمهور پیشین کشور صحبت کرد و گفت: جای مسرت است که در مورد مسایل ملی کشور مشورت می کنیم و برای تحقق آرمان های مردم خویش کار می نمائیم.
وی گفت که ما از روند صلح همواره حمایت کرده و می کنیم و به هرگونه همکاری در این راستا آماده هستیم زیرا صلح خواستۀ ملت افغانستان است و در این زمینه اجماع ملی وجود دارد.
کرزی تصریح کرد: در مسایل ملی با دولت توافق نظر داریم و از آن پشتیبانی می کنیم. وی همچنان در مورد چگونگی حملات هوایی نیز ابراز نظر نمود.
بعداً استاد عبدرب الرسول سیاف رهبر جهادی صحبت کرد و گفت که برای برقراری صلح و سرکوب دشمن ضرورت به اجماع سیاسی است و نیروهای امنیتی و دفاعی کشور در این عرصه قربانی های فراوان داده اند که در تاریخ افغانستان بی سابقه بوده است.
استاد سیاف ضمن ستایش از رشادت و فداکاری نیروهای امنیتی و دفاعی کشور، گفت که نباید نیروهای امنیتی و دفاعی کشور به تنهایی قربانی بدهند، بلکه ملت نیز بسیج شوند و بخاطر دفاع از کشور در مقابل دشمنان صلح و ثبات و باداران آنها با یک صدا ایستادگی کنند و قربانی بدهند.
متعاقباً عبدالرووف ابراهیمی رییس ولسی جرگه صحبت کرد و از رهبری حکومت بخاطر آماد گی های همه جانبه و انسجام عالی کنفرانس بروکسل و همچنان تدویر نشست امروزی تشکر کرد.
ابراهیمی گفت که صلح ضرورت لازمی و خواست اساسی مردم افغانستان است. وی گفت که تطبیق توافقنامه صلح با حزب اسلامی تسریع گردد، تا دیگران که تمایل به پیوستن به این روند را دارند، زودتر به این روند یکجا شوند. وی افزود که ولسی جرگه از برنامه های اصلاحات حکومت حمایت می کند.
فضل هادی مسلمیار رییس مشرانو جرگه در این نشست، از رهبری حکومت وحدت ملی بخصوص رییس جمهور غنی تشکر کرد که همواره در مسایل ملی نشست های مشورتی را دایر می کند و تا اکنون بیشتر از ۳۰ جلسه مشورتی با شخصیت های سیاسی، جهادی و ملی کشور داشته است.
وی گفت که دستآورد های حکومت افغانستان در کنفرانس بروکسل از توقع بیشتر بود و ما از روند صلح حمایت می کنیم.
رییس مشرانو جرگه، از قربانی های نیروهای امنیتی و دفاعی کشور قدردانی کرد و گفت که به خانواده های شهدا رسیدگی صورت گیرد، شهدای نیروهای امنیتی و دفاعی کشور طی مراسم خاص تشییع و به بخاک سپرده شوند و علمای کرام دین نیز در این راستا همکاری نمایند.
مسلمیار گفت که در پهلوی نبرد با دشمن، باید تلاش ها در زمینه برقراری صلح در کشور نیز ادامه داده شود.
در این نشست ذبیح الله مجددی فرزند حضرت صبغت الله مجددی، به نمایندگی وی صحبت کرد و گفت که پروفیسور مجددی همواره از نیروهای امنیتی و دفاعی کشور حمایت و پشتیبانی کرده است.
وی گفت که حضرت صاحب از روند صلح حمایت می کند اما دیدگاه خود را در مورد مسایل حق العبد دارد که قبلاً این موضوع را با مردم شریک ساخته است و همیشه برای همکاری با دولت آماده می باشد.
قانونپوه سرور دانش معاون دوم رییس جمهور در این نشست گفت که در زمینه روند صلح و حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی کشور، اجماع ملت افغانستان موجود است. وی از مشورت های اشتراک کنند گان این نشست در مورد بهبود حکومتداری و جلوگیری از فساد، تشکر کرد.
معاون دوم رییس جمهور گفت که حکومت به تنهایی نمی تواند از فساد جلوگیری کند و در این زمینه حمایت مردم و اجماع کلی نیاز است.
وی در مورد انتخابات نیز صحبت کرد و گفت که در زمینه انتخابات یک چارچوب کلی ایجاد شده است و روی جزئیات آن بحث های همه جانبه صورت می گیرد.
بعداً محمد کریم خلیلی معاون ارشد شورای عالی صلح صحبت کرد و ضمن اینکه تدویر جلسات مشورتی را مفید خواند و بر تداوم آن تاکید کرد و گفت که در مورد مسایل کوچک دیدگاه های متفاوت وجود دارد اما در مسایل بزرگ ملی، اتفاق دیدگاه موجود است.
محمد کریم خلیلی یکبار دیگر حمایت و پشتیبانی خویش را از نیروهای امنیتی و دفاعی کشور ابراز نمود و بر ضرورت برقراری صلح در کشور تاکید کرد و آنرا یگانه راه حل برای بیرون رفت از مشکلات جاری کشور دانست. وی خاطر نشان کرد که فضا باید بیشتر به طرف صلح برود نه به طرف جنگ.
معاون ارشد شورای عالی صلح، گفت که فساد در حکومت قبلی بود و در حکومت کنونی نیز وجود دارد و تا زمانیکه ضوابط بر روابط ترجیح داده نشود و فساد از بین نرود، مشکلات کشور حل نمی گردد. وی افزود: از برنامه های حکومت در بخش اصلاحات و ظرفیت سازی حمایت می کنیم.
محمد کریم خلیلی معاون ارشد شورای عالی صلح خاطر نشان کرد: ما در شرایطی قرار داریم که نباید از هر چیز بحران به میان آوریم، باید با همدیگر همکاری کنیم و میکانیزم و روش های خوب را برای بهتر شدن اوضاع و شرایط کشور، ارائه کنیم.
در این نشست انوار الحق احدی نیز صحبت کرد و برگزاری موفقانه کنفرانس بروکسل را به رییس جمهور تبریک گفت و بر دقت بیشتر در تطبیق پروژه های اقتصادی و آوردن اصلاحات و اشتغال زایی، تاکید نمود.
انوارالحق احدی ضمن اینکه بر موثریت بیشتر نیروهای امنیتی و دفاعی کشور تاکید کرد، خاطر نشان نمود که حکومت وحدت ملی تا سه سال ادامه خواهد داشت و بعد از آن برای حکومت جدید انتخابات صورت می گیرد. 
عبدالهادی ارغندیوال رییس حزب اسلامی در این نشست نیز صحبت کرد و ضمن اینکه از تلاش های رییس جمهور در راستای برقراری صلح در کشور، ستایش کرد، گفت که صلح بیشتر از جنگ همت و جرئت می خواهد.
وی خطاب به رییس جمهور گفت که شما یک فصل جدید و دروازه های صلح را باز کردید و از تمام مردم افغانستان و رهبران کشور و همچنان گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی بخاطر حمایت شان از روند صلح، تشکر می کنم.
ارغندیوال خاطر نشان کرد: ضرورت است تا بالای تطبیق توافقنامه صلح با حزب اسلامی کار شود تا یک روزنهء روشنتری برای صلح سرتاسری در کشور گشوده شود.
وی توافق خویش را در رابطه به طرح حکومت در مورد انتخابات ابراز کرد و خاطرنشان نمود که در مسایل ملی اجماع وجود دارد.
رییس حزب اسلامی گفت که فساد از بالا به پائین بیشتر می باشد و با تعیین مسئولان صادق ما می توانیم این پدیده را کاهش دهیم.
متعاقباً سایر اعضای مجلس از جمله استاد محقق، گل آغا شیرزی، مولوی قیام الدین کشاف، قاضی محمد امین وقاد، حاجی الماس و سردار محمد روشن صحبت کردند و از حکومت بخاطر به وجود آوردن اجماع بین المللی و موفقیت کنفرانس های وارسا و بروکسل، قدردانی نمودند.
اشتراک کنندگان نشست، با اتفاق کامل حمایت و پشتیبانی شانرا از نیروهای امنیتی و دفاعی که بخاطر دفاع از کشور و مبارزه با تروریزم از خود شجاعت و فداکاری نشان می دهند، ابراز کردند و یکبار دیگر بر شناسایی مراکز تمویل، آموزش و تجهیز تروریزم تاکید کردند.
آنان از تمام ملت افغانستان خواستند که در مقابل تجاوز دشمن بسیج شوند و پیشنهاد کردند تا جلسات مشورتی در عرصه های مختلف به طور جداگانه تدویر گردد تا روی هر موضوع بحث ها و مشورت ها ادامه یابد.
در اخیر نشست، رییس جمهور از اشتراک کنند گان ابراز امتنان کرد و گفت که از اجماع کامل و وحدت ملی شما در راستای تقویت نظام و اینکه در مسایل ملی همه هم نظر هستند، تشکر می کنم.
وی از پیشنهاد تدویر جلسات جداگانه در مسایل مختلف استقبال کرد و گفت که در این مورد اجندای منظم ترتیب خواهد شد و در جلسات بعدی روی مسایل مشخص بحث و تبادل نظر صورت خواهد گرفت.
در این نشست، بر علاوۀ رییس جمهور غنی، حامد کرزی، داکتر عبدالله عبدالله، عبدرب الرسول سیاف، محمد سرور دانش، محمد کریم خلیلی، استاد محمد محقق، عبدالرووف ابراهیمی، فضل هادی مسلمیار، ذبیح الله مجددی، هدایت امین ارسلا، صلاح الدین ربانی، حاجی دین محمد، محمد امین وقاد، خالد فاروقی، حاجی الماس زاهد، عبدالهادی ارغندیوال، استاد نعمت الله شهرانی، مولوی قیام الدین کشاف، استاد اکبری، گل آغا شیرزوی، اسدالله وفا، فاروق وردک، عبدالخالق فراهی، مولوی محی الدین بلوچ، حاجی محمد موسی هوتک، عبدالحکیم منیب، محمد عمر داوودزی، انوارالحق احدی، محمد امین کریم، صادق مدبر، ستر جنرال عبدالرحیم وردک، پوهاند عبدالسلام عظیمی، عبدالکریم خرم، مولوی جوره و محمد نعیم کوچی حضور داشتند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا