
کابل،۲ سنبله، باختر
نشست رهبري وزارت اطلاعات و فرهنگ با مسئولان نهادهای اطلاع رسانی پيرامون وضعیت رسانه ها و خبرنگاران، امروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار آژانس باختر؛ دراین نشست فدراسیون نهادهای ژورنالیستان و رسانه ها گزارش یک سالۀ خویش را با رسانه ها شریک کرد.
در گزارش سالانۀ این فدراسیون گفته شده است، که در یک سال گذشته ۴۰ رسانه چاپی، تصویري و صوتی در سراسر کشور به علت های گوناگون متوقف شده است و ۴۰ در صد کارمندان رسانه ها نیز وظایف شان را از دست داده اند.
در این گزارش همچنان آمده است که در یک سال گذشته در بخش رسانه ها پيشرفت های نیز صورت گرفته است، از جمله ۲ رسانه تصویری به فعالیت آغاز کرده است، ۵ تلویزیون و ۴ رادیو جواز فعالیت دریافت کرده است، ۱۰ آژانس خبري تاسیس شده است و ۱۰ فیصد رسانه ها جواز فعالیت شان را تمدید کرده اند.
یافته های این فدارسیون نشان می دهد که علت اصلی مسدود شدن رسانه ها کدام فشار و یا محدودیت از سوی حکومت نه، بلکه مشکلات اقتصادي است.
در این گزارش همچنان گفته شده است که رسانه های مسدود شده شامل آن عده از رسانه می شود که در جریان بیست سال گذشته از سوی سفارتخانه ها، سازمان های بیرونی و نیروهای خارجی حمایت مالي می شدند و همچنان رسانه های که مربوط اشخاص سیاسي و یا احزاب داخلي کشور بود، با بیرون رفتن از کشور فعالیت های رسانه یی آن ها نیز متوقف شد.
در همین حال ملا خیرالله خیرخواه سرپرست وزیر اطلاعات وفرهنگ، که در این نشست اشتراک داشت، گفت که حکومت به آزادی بیان متعهد است و تلاش می کند که سازمان های جهانی را برای حل مشکلات اقتصادی رسانه ها تشویق کند.
خیرخواه، از رسانه ها خواست که رسالت ملي خویش را به طور درست اداء کنند و نشرات خویش را طوری تنظیم کنند که مصالح ملي کشور را در نظر گرفته و سبب پیشرفت و آبادی کشور شود.
سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، از آن شمار رسانه ها که به اشاره استخبارات بیرونی به تعصبات قومی، سمتی و زبانی در کشور دامن می زنند و تصویر غلط کشور را برای جهانیان به نمایش میگذارند، از آنان خواست که فریب بیگانگان را نه خورند و برای یک افغانستان واحد و مترقي کار و فعالیت کنند.
قابل یاد آوری است که سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، وعده کرد که در حل مشکلات رسانه ها و خبرنگاران از هیچ نوع سعی و تلاش دریغ نخواهد کرد.
افغانمل
b