(DR)اخبارTOP(DR)(DR)تبصره و مرور بر مطبوعات

نهاد های جهانی دور از دغدغه‌های سیاسی مردم افغانستان را یاری رسانند


تبصره کابل ۳۱ اسد باختر
نظام صحی افغانستان مانند دیگر بخش‌ها با اتکا به کمک‌های جهانی فعال بوده و تا زمانی باید این کمک ها ادامه یابد که افغانان بتوانند سیستم خدمات صحی را در کشور شان به پا ایستاده کنند.
مبصر آژانس باختر می‌نگارد؛ مشکلات مردم افغانستان متعدد و با ابعاد وسیع است، در حقیقت امارت اسلامی با پیروزی مجدد یک سیستم در هم ریخته اجرایی را از نظام گذشته به ارث برده است، با آنکه اراده برای ترمیم و احیای این سیستم وجود دارد، مگر تا زمان رسیدن به این هدف، این جامعه جهانی است که مکلفیت اخلاقی خود را انجام دهند و افغانان را در بخش‌های حیاتی منجمله دسترسی به خدمات صحی کمک کنند.
داکتر قلندر عباد، سرپرست وزارت صحت عامه در برنامه گزارش‌دهی سالانه‌ی این وزارت گفته است: باشندگان نزدیک به سه صد ولسوالی در سطح کشور به خدمات صحی دسترسی کامل ندارند.
این گفته‌ها نشان می‌دهد که بخشی بزرگ مردم افغانستان از ارائه خدمات صحی بدور اند، در حالی که این کشور در وجود اضافه از چهل سال جنگ، داشته‌های زیر بنایی خود را از دست داده است و نیاز به حمایت قوی جهانی دارد.
در همین حال رئیس سازمان صحی جهان هشدار داده است که وضعیت در افغانستان وخیم است و کمبود منابع و بودجه برای حمایت از کارکنان صحی و امکانات، جان افراد بی‌شماری را به خطر می‌اندازد.
با آن‌که مشکلات مردم افغانستان در عرصه‌های گونه‌گون وسیع و تعریف شده است جامعه جهانی نیز از بار مسئولیت فرار می‌کنند و افغانان را با انبوهی از مشکلات تنها گذاشته اند و یا تنها می‌گذارند.
در وجود چنین ناهنجاری‌ها همکاری کشور ها و سازمان‌ها در خور اهمیت است. درحالی‌که سکتور صحی در افغانستان مانند سایر بخش‌ها، نیازمند کمک‌های نهادهای بین‌المللی است، تصمیم صلیب سرخ جهانی که می‎گوید تا اخیر ماه روان عیسوی حمایت از بسیاری شفاخانه‌های افغانستان را متوقف می‌کند، مایوس کننده است.
فراموش نشود که افغانستان در یک وضعیت اضطراری قرار دارد، هرنوع تاخیر در حمایت از بخش صحی می‌تواند فاجعه‌بار باشد.
با در نظر داشت چنین مشکلات بهتر خواهد بود که سازمان‌های بین‌المللی منجمله صلیب سرخ جهانی رویکرد معقول‌تر را در قبال افغانستان در پیش گیرد، اولویت‌ها در افغانستان را مدنظر داشته باشند، کمک به نیازمندان و کمک با نظام بهداشتی افغانستان، حرف‌های تعریف شده اند که باید ۤبه آن رسید، ادامه کمک‌های سازمان‌های بین‌الملل در بخش ارایه خدمات صحی در افغانستان حیاتی است در حالی‌که با توقف چنین کمک‌ها، سکتور صحت در افغانستان را با مشکلات جدی مواجه کرده می‌تواند.
توقع مردم افغانستان از جامعه جهانی و همچنان نهاد های معتبر بین‌المللی مانند صلیب سرخ جهانی، که کمک‌های شان را در بخش‌های زیر بنایی منجمله ارائه خدمات صحی دور از دغدغه‌های سیاسی انجام دهند، این کمک‌ها باید بر اساس ارزش‌های بشری استوار باشد و ادامه پیدا کند.
با آنکه کمک‌های نهاد های بین‌المللی در بخش صحی و عرصه‌های دیگر از ابتدا گسترده و بنیادی نبوده است، مگر توانسته تا اندازه از بار مشکلات را بکاهد.
افغانان نه تنها که قطع کمک‌ها در عرصه صحی را در وضعیت کنونی معقول نمی‌دانند، بل‌ خواستار موضع‌گیری سازنده و بهتر نهاد های جهانی اند تا با افغانان به‌گونه مطلوب کمک و همکاری شود. تحلیل سیاسی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا