
تبصره کابل ۱۳ دلو باختر
حادثه اخیر هراس افگنانه در پشاور پاکستان، به هر نام و عنوان که صورت گرفته است٬ یک حرکت دشمنانه است و از دید امارت اسلامی نفرت برانگیز و قابل تقبیح است.
مبصر آژانس باختر مینگارد؛ به روز دوشنبه هفته جاری، جمعی از نماز گزاران در یک مسجد در شهر پشاور آماج یک حمله تروریستی قرار گرفتند٬ شماری زیادی از برادران مسلمان ما که برای ادای نماز آمده بودند در این حادثه به شهادت رسیدند و شماری هم جراحت برداشتند.
این عمل نفرت انگیز تروریستی از دید مردم افغانستان و امارت اسلامی یک حرکت منفور است که به هیچ عنوانی قابل تعریف نیست و جدا قابل تقبیح است.
مگر، با تأسف شماری از مقام های پاکستانی با داوری های عجولانه و دور از واقعیت در هر حادثه ناهنجار از افغانستان یاد می کند و به گونه یی حضور هراس افگنان را دراین کشور نشان می دهند و بیان می دارند که هراس افگنان در افغانستان حضور دارند و از آنجا پاکستان را تهدید می کنند.
اگر به واقعیت ها در افغانستان تمرکز کنیم و به ناهنجاری های سیاسی ومشکلات دیگر در پاکستان دقت کنیم، به این نتیجه می رسیم که مقام های پاکستانی به جای انگشت گرفتن بسوی دیگران٬ مشکل را در کشور خود جستجو کنند و داوری عجولانه نکنند.
در این قسمت گفته های امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه افغانستان در خور دقت است که می گوید« پاکستان نباید بهخاطر انفجار در مسجدی در پیشاور٬ افغانستان را ملامت کند».
بهتر این است که مقام های پاکستانی اول تحقیق و بررسی کنند٬ واقعیت ها را دریابند٬ بعد لب بگشایند و از ملامت و سلامت یاد کنند.
ازدید آگاهان سیاسی در افغانستان٬ گفته های عجولانه و آنی شماری از مقام های پاکستانی٬ بیشتر به هدف تغییر اذهان عامه در آن کشور صورت گرفته است٬ آنان با انداختن بار ملامتی به دوش افغانستان می کوشند٬ فکر و ذهن مردم شان را از خلا های امنیتی وسیاسی که در پاکستان وجود دارد، دور کنند.
افغانستان به تحریک طالبان پاکستانی اجازه فعالیت نمی دهد و اصلا رهبران و افراد این گروه در افغانستان نیستند٬ در حالی بحث رسیدگی به این تحریک و شیوه برخورد با آن مربوط به حکومت پاکستان است و ربطی به افغانستان ندارد.
امیر متقی گفته های واضح به رهبران سیاسی و نظامی پاکستان دارد«پاکستان باید مشکلات خویش را در خانه خود جستجو کند» او به دولت مردان پاکستان مشوره می دهد که در مورد حمله انفجاری در مسجد پشاور دقیق بررسی کنید، زیرا ما در 20 سال گذشته جلیقه انتحاری، بمب یا بشکه را ندیدیم که سقف مسجد را هم این قسم منفجر کند و صدها زخمی برجای بگذارد.
متقی گفته است« اگر شما میگویید که افغانستان مرکز تروریزم است، این را نیز میگویید که تروریزم مرز ندارد ، اگر تروریزم در افغانستان میبود، به تاجیکستان، ترکمنستان، چین، ایران و در دیگر کشورها هم گسترش پیدا میکرد».
در حالی که افغانستان امن است و کشورهای همسایه در امنیت هستند و این بیان گر آن است که تروریزم در افغانستان وجود ندارد.
پاکستانی ها نباید فراموش کنند که چند روز قبل شماری زیادی از افغانان در یک حمله انتحاری در نزدیکی وزارت خارجه به شهادت رسیدند٬ در مدت زمان بعد از استقرار دو باره امارت اسلامی شماری زیادی از هموطنان ما در حوادث جدا گانه تروریستی جان باختند٬ امارت اسلامی کدام کشور همسایه را ملامت نکرد، بل خود دست به کار شد و هسته های هراس افگنان را نابود کرد٬ در حالی این حملات ابعاد پیدا و پنهان بیرونی داشتند.
پیام افغانان به زمام داران پاکستانی این است که دریابند٬ هراس افگنی یک پدیده ضد بشری است٬ با همه دشمن است و از همه قربانی می گیرند٬ به جای ایراد های بیجا بهتر است، دست همکاری دهیم و در هماهنگی با هم با این پدیده مبارزه کنیم . تحلیل سیاسی