(DR)اخبارTOP(DR)(DR)تبصره و مرور بر مطبوعات

پیام عیدی امیرالمؤمنین (حفظه‌الله)، حاوی دساتیر که می‌تواند رفاه اجتماعی را ضامن شود

تبصره- کابل، ۲۹ حمل، باختر
امیرالمؤمنین (حفظه‌الله) در پیام عیدی خود از مجاهدین امارت اسلامی خواسته است که در برابر تخریب کنندگان امنیت قاطع و در برابر مردم عام نرم و مهربان باشند.
مبصر آژانس باختر می‌نگارد؛ امیرالمؤمنین (حفظه‌الله) پیامی را به مناسبت فرار رسیدن عید سعید فطر صادر کرده است؛ پیام که در برگیرنده تمام جهات زندگی مردم است و در آن برای مسئولان سفارش‌های لازم شده است.
او در پیام خود از مسئولان حکومتی و مردم خواسته است که در قسمت وطن برخورد توام با مسئولیت داشته باشند و تذکر داده است که کشور به آبادی و بازسازی، شدیداً نیاز دارد و این مکلفیت ما افغانان است که کشور خود را آباد و به پا ایستاده کنیم و نباید از دیگران امید داشته باشیم، بلکه با همت و تلاش خویش این کشور را آباد و تمام تسهیلات ممکن زندگی را برای هموطنان فراهم سازیم.
این گفته‌ها دقیق است، هرگاه به ناهنجاری‌های چهل سال گذشته در کشور خود دقیق شویم؛ در می‌یابیم که در این مدت هر نظام که در افغانستان حاکم بوده است، وابسته به کمک‌های خارجی بوده و نیاز به حمایت خارجی‌ها داشته است. در این مدت مردم منتظر بودند که دیگران با ما چه می‌کنند؛ در حالی‌که خود برای پرداختن به مشکلات خود و رفاه اجتماعی و اقتصادی کمتر کار کردند و بیشتر طمع و توقع داشتند و این باعث شد که افغانستان هم‌چنان نیازمند به خارجی‌ها باقی بماند. در حالی‌که خارجی‌ها هم پلان و برنامه خود را داشتند و در برابر هر دالر شان خواست‌ها و برنامه‌های خود را عملی می‌کردند.
مگر حالا آن زمان گذشته است. با آنکه دشواری‌ها وجود دارد؛ اما افغانستان دارد متکی بخود می‌شود و برای اولین بار بودجه ملی از عواید داخلی و بدون کمک خارجی در کشور شکل گرفته است.
مسئله دیگر که در پیام تذکر رفته؛ برای مجاهدین امارت اسلامی گوشزد شده است که بعد از ختم جهاد به فکر تامین امنیت و خدمت به مردم باشند؛ در برابر تخریب کنندگان امنیت قاطع و در برخورد با مردم نرم باشند. نباید تحت نام امنیت و دفاع، مردم بی قدر شوند و نباید کسی از کردار مجاهدین به الله تعالی شکایت کند.
این در حالی است که در گذشته فخر فروشی زیادی بر مردم صورت می‌گرفت و مردم از انواع مظالم از فساد تا جرم و جنایت و از جنگ تا بمباردمان روستاها دچار مشکل بودند و مرجعی وجود نداشت که به صدای مردم لبیک گوید و از آنان محافظت کند. مگر حالا از حقوق حقه مردم دفاع می‌شود؛ هیچ شخصی٬ هیچ قوم و تباری در برابر قانون امتیاز ویژه ندارد؛ بلکه همه یک‌سان اند و به آدرس مجریان قانون تاکید بر این است که به جای مجرم و به جای هویت و قوم و تبار او، به جرم نگاه شود تا عدالت تامین شده باشد.
حرف دیگر که در پیام عیدی امیرالمؤمنین (حفظه‌الله) صراحت دارد؛ حساب‌دهی و حساب‌گیری از مسئولان امور مالی امارت اسلامی است. در این قسمت امیرالمؤمنین (حفظه‌الله) با صراحت به آدرس مسئولان گفته است: «همت حساب دادن مصارف خود را پیدا نمایید.»
این دستور می‌تواند این پیام را منعکس کند که در امارت اسلامی جای برای فساد و جود ندارد؛ هر کارمند نظام در برابر قانون پاسخ‌گو است و هر عضوی نظام مکلف است برای آمر مافوق خود از دخل و حساب خود جواب دهد و هیچ تعللی قابل توجیه نیست.
پیام عیدی امیرالمؤمنین (حفظه‌الله) حاوی دستورالعمل صریح برای بهبود امور است که در آن برای هر نهاد سفارشی شده است و برای مسئول و شهروند تاکیدات مشخص وجود دارد که باید عملی شود. تحلیل سیاسی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا