اقتصاد

آفتاب در کنر، هفت صد جریب زمین للمی را آبی کرد

شهراسعد آباد/ ۳۰ قوس/ باختر
آبیاری از طریق انرژی آفتابی یا سیستم سولری بیش از هفت صد جریب زمین للمی را در ولایت کنر به زمین‌های آبی بدل کرد.
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کنر می‌گوید، این ولایت کوهستانی است، زمین کم و کوه‌های فراوان دارد. به قول این ریاست، آن‌ها خواستند کاری کنند که از کار کم، نتیجه زیاد به دست بیاورند. به گفته این ریاست در جغرافیای کوهستانی کنر، برق خورشیدی نتیجه‌ عالی می‌دهد.
ریاست زراعت کنر می‌گوید که آنان از همین خاطر در سال گذشته درخواست پول کردند که سیستم آبیاری با برق خورشیدی در آن ولایت ساخته شود تا از آب دریای کنر استفاده‌ی بیش‌تر شود.
حکومت  درخواست کنری‌ها  را پذیرفت و پول تقاضا شده‌شان را منظور کرد. سیستم‌های سولری آبیاری ساخته شد. این سیستم‌های آفتابی، برای باشند‌گان ولسوالی وته‌پور، مره‌ور، سراکانو و نرنگ ساخته شده است.
انعام‌الله ساپی رییس زراعت، آبیاری و مالداری کنر به آژانس باخترگفت «یکی از اولویت‌های ما استفاده بیش‌تر از آب دریای کنر است. از همین خاطر تلاش کردیم تا زمین‌های بیش‌تر را سبز سازیم، آب دریای کنر را مدیریت کنیم، استفاده از برق خورشیدی نتیجه خوب داده و در ولسوالی‌های وته‌پور، نرنگ، سرکانو و مره‌ور از این سیستم استفاده شده و زمین‌های للمی را، آبی ساختیم، در نظر داریم بیش از هفت هزار جریب زمین دیگر را نیز در سال‌های بعدی از این طریق آبیاری کنیم.»
عبدالقدوس مدیر آبیاری ریاست زراعت ولایت کنر در این مورد می‌گوید: «بیست وهفت سیستم سولری جور کردیم، زمین‌های خشک و للمی را، زمین‌های آبی ساختیم و مردم حالا دو فصل حاصل می‌گیرند، زمین‌ها در سال اول مصارفش را کشیده است. این سیستم سولری مجهز با ۲۴ شیشه‌ سولر، ذخیره آب، پیپ و دیگر وسایل است.»
مدیر آبیاری کنر می‌گوید: «علاقه‌مندی مردم زیاد است، نظر به امکانات کار کردیم، بعد از ساخت این شبکه‌ها بیش از هفت صد عریضه از مردم آمده تا برای‌شان این قسم شبکه‌ها بسازیم، از این شبکه‌های خورشیدی بیش از شش صد خانواده مستفید شده‌اند، در ساخت این سیستم‌های آفتابی سهم مردم بیست  درصد و سهم وزارت زراعت هشتاد درصد است.»
ممتاز یک‌تن از باشند‌گان ولسوالی وته‌پور کنر به هفته‌نامه‌ دهقان گفت «زمین‌های خشک و للمی ما در نتیجه ساخت این شبکه‌ سبز شده، تنها پانزده جریب زمین من به زمین آبی بدل شده، سابق گندم للمی کشت می‌کردیم، حالا باغ مالته، شفتالو و لیمو جور کردیم، بعضی‌ زمین‌های‌مان را سبزی کشت می‌کنیم، سابق اگر باران می‌شد خوب، اگر نمی‌شد زمین‌های للمی ما می‌سوخت، در سابق اگر باران می‌شد یک فصل حاصل می‌گرفتیم، حالا از زمین‌های‌مان دو فصل حاصل می‌گیریم. از دولت می‌خواهیم که این قسم کارها را برای ما بیش‌تر بکند، زمین‌های دیگر للمی نیز داریم که نیاز به آب دارد، مردم فقیر هستیم و نیاز بیش‌تر به همکاری داریم.»
این مرد می‌افزاید که بیش از پنجاه جریب زمین منطقه‌ ‌شان در نتیجه ساخت سیستم‌های آبیاری آفتابی، آبی شده است.
این کار به منظور مدیریت و استفاده بیش‌تر از آب دریای کنر صورت گرفته است. چون در گذشته، از استفاده‌ی کم‌تر از آب این دریا و سرازیر شدن آن به کشور همسایه انتقاد می‌شد.ختم/ابوی

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا