سیاست

سرپرست وزارت امور خارجه در بیست و یکمین جلسه شورای وزرای خارجۀ ایکو در تهران اشتراک نمود

کابل باختر 5 قوس
ضرار احمد عثمانی سرپرست وزارت امور خارجه امروز در بیست و یکمین جلسۀ شورای وزرای سازمان همکاری های اقتصادی ایکو در تهران شرکت نمود. 
به اساس معلومات دفتر سخنگوی وزارت امور خارجه به آژانس باختر، سرپرست وزارت امور خارجه با اشاره به اهداف مرکزی این سازمان،  گفت که کشور های عضو ایکو از زمان ایجاد این سازمان، حدود سه دهۀ گذشته به یک تعداد دستآورد های چشمگیری دست یافته اند.
عثمانی علاوه نمود که هنوز کار های زیادی وجود دارد که این سازمان می تواند در راستای ارتقای همکاری های منطقوی و همگرایی اقتصادی که قابل ملاحظه و نتیجه بخش باشد، انجام دهد. وی گفت، "مقایسۀ دستآورد ها با پتانسیل و ظرفیت های کنونی برای همکاری های بیشتر در منطقۀ ما، نمایانگر این حقیقت است که ملت های ما در راستای دستیابی به یک سطح مطلوبی که مردمان ما از ما انتظار دارند، راه درازی را در پیش دارند.
عثمانی همچنان گفت، "که هدف ارتقای همکاری های منطقوی یک بخش عمدۀ سیاست خارجی افغانستان را تشکیل می دهد." وی گفت، "افغانستان به تحکیم و توسعۀ همکاری های منطقوی اهمیت بسزایی قایل است و در همکاری با همسایگان و کشور های دیگر منطقه، که جغرافیا آن را باهم پیوند داده است، از هیچ تلاشی دریغ نخواهد کرد. در این زمینه ما بطور راسخ متعهد هستیم تا از موقعیت جغرافیایی و تاریخی خود بحیث یک پل زمینی در قلب آسیا که وصل کنندۀ آسیای مرکزی، آسیای جنوبی و شرق میانه می باشد استفاده کنیم."
وی گفت، "برای تحقق این هدف، با وجود چالش های عظیم و متعدد، ما تلاش نموده ایم تا زیربنای فزیکی و چارچوب های حقوقی لازم را برای ارتقای پتانسیل و ظرفیت افغانستان بحیث مرکز همگرایی اقتصادی منطقوی را آماده کنیم."
سرپرست وزارت امورخارجه به پروسۀ استانبول اشاره نمود که یک قدم بارزی در راستای بسیج کردن ارادۀ سیاسی برای همکاری، اعتماد سازی و ترویج یک فرهنگ با هم کار کردن در عرصه های منطقوی مورد منافع می باشد.
عثمانی همچنان بر اهمیت قابل ملاحظۀ کشور های منطقه که با هم یکجا کار می کنند تا با تروریزم و افراط گرایی مذهبی و تعصب که مانع همکاری های منطقوی می شود مبارزه کنند، تأکید نمود. وی گفت، "به همکاری های صادقانۀ ما نیاز است تا پناهگاه های این شبکه ها را تخریب نماییم، شبکه های ارتباطی آنان را مختل سازیم، منابع مالی آنان را قطع نماییم، و توانایی

های سازماندهی این شبکه ها را بشکنیم. افغانستان به مثابۀ قربانی اصلی تروریزم و افراط گرایی و بحیث خط اول در جنگ با این پدیدۀ شوم، متعهد است تا مبارزۀ نجیبانة خویش را در مقابل این پدیدۀ شوم با همۀ اشکال و مظاهر آن ادامه دهد."

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا