سیاست

محمد اشرف غنی رئیس جمهور: کلمۀ مجاهد در انحصار هیچ فردی نیست، بلکه از تمام افغان‌ها می‌باشد

کابل 9 ثور باختر
محمد اشرف غنی رئیس‌جمهوری اسلامی افغانستان دیروز در مراسم ۲۶ مین سالروز پیروزی جهاد مردم افغانستان که در قصر سلامخانۀ ارگ برگزار گردیده بود، اشتراک و سخنرانی کرد.
به اساس معلومات دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری به آژانس باختر، رئیس‌جمهور در سخنرانی خویش در این مراسم، جهاد افغان‌ها را در مقابل اتحاد شوروی و رژیم کمونستی، یک حماسۀ بزرگ دانسته که از هفت ثور ۱۳۵۷ آغاز و تا هشتم ثور ۱۳۷۱ ادامه پیدا کرد.
وی افزود: زمانیکه اتحاد شوروی بالای افغانستان هجوم آورد، در آن زمان هیچ تحلیل‌گر فکر نمی‌کرد که این حماسه به پیروزی برسد، اما این حماسۀ تاریخی با عقیدۀ راسخ مردم ما و با الهام از کارنامه‌های بزرگان گذشتۀ ما پیروز گردید و جهان را متحول ساخت.
رئیس‌جمهور کشور گفت که در جهاد علیه شوروی هر قشر، منطقه و هر قوم سهیم بودند و این حماسۀ تاریخی را باید به نسل‌های آینده انتقال دهیم، زیرا امروز نیز در مبارزه با تروریزم بین المللی و در آینده نیز به چنین حماسه ضرورت است.
محمد اشرف غنی با اشاره بر تشتت داخلی، نفاق و تضاد پس از پیروزی جهاد، گفت که برای سرنگونی رژیم اسبق آمادگی‌ها وجود داشت، اما برای آینده پلان نبود و ما در زمینۀ قواعد دولت‌سازی موفق نشدیم و جای مفاهمه و مباحثه را زور گرفت و فرصت‌های بدست آمده به ضعف مبدل شدند.
وی گفت که جهان مدیون ما بودند، اما پس از پیروزی جهاد جهان ما را ملامت کردند، پروسۀ ۱۱۲ سالۀ نظام‌سازی ازهم پاشید و تشتت آغاز گردید، همه چیز را ویران کردیم، نظام از بین رفت و ما به حاشیه رانده شدیم.
رئیس‌جمهور با تاکید گفت که کلمۀ مجاهد در انحصار هیچ فردی نیست، این کلمه مربوط  به هر افغانی می‌باشد که در مدت زمان  میان هفت و هشت ثور مبارزه کرده است.
رئیس جمهور، قانون اساسی کنونی افغانستان را مظهر اجماع افغان ها و وثیقۀ ملی دانست که ضامن وحدت ملی و راهنمای آینده است. وی افزود: اصول و قواعد بازی را که در طی سال ها نداشتیم، در این قانون اساسی تسجیل شده است، هیچ قانون اساسی به سطح جهان اسلام اسلامی‌تر از قانون اساسی ما نیست، زیرا تمام ارزش های دینی و ملی ما را منعکس می‌سازد.
رئیس جمهور، شعور جمعی و عقل نسل کنونی را مورد ستایش قرار داده، گفت که چهرۀ نظام ما در قانون اساسی تعریف شده و اکنون زمان آن فرا رسیده است که این نظام را تقویت کنیم.
وی انتخابات قریب الوقوع پارلمانی و بعداً ریاست جمهوری را حتمی دانسته و آن را یگانه راه مشروعیت نظام خواند و تعهد کرد که در این انتخابات ها دولت مداخله نخواهد کرد و از اعضای شورای ملی خواست که آن ها نیز در این پروسۀ ملی، مداخله نکنند و میدان را برای رقابت سالم آزاد بگذارند.
رئیس جمهور با اشاره به پیشنهاد صلح حکومت به طالبان و در مقابل آغاز عملیات تحت عنوان خندق از سوی آنان، گفت که آیا طالبان مفهوم غزوه خندق را می دانند، جهاد و غزوه  در مقابل چه کسی؟ آیا غزوه بر ضد علما، مجاهدین، زنان و کودکان ما جایز است؟ این در حقیقت جنگ بر ضد ملت مسلمان افغانستان است.
وی گفت که بزرگترین بهانۀ طالبان این بود که نیروهای خارجی باید بیرون شوند، ۱۲۰ هزار نیروی خارجی خاک افغانستان را ترک گفتند، اما این ها جنگ را متوقف نساختند، در اینجا که جامعۀ بین المللی در کنار ما قرار دارند و جنگ می کنند، اهداف جنگ ما و این ها از همدیگر تفاوت دارد، آن ها برای امنیت کشورهای شان و تهدیدات آینده می جنگندند، اما جنگ ما دفاعی است، ما برای رهایی از مشکلات آینده و برای اتحاد و وحدت مبارزه می کنیم.
رئیس جمهور گفت که قیمت این جنگ تحمیلی را  فقرا، زنان، جوانان می‌پردازند، جهانیان پیشنهاد صلح من را برای طالبان یک پیشنهاد سخاوتمندانه و بی‌مانند دانستند، طالبان پس از یک ماه فکر، جرئت این را نداشتند که پاسخ دهند، بالاخره اعلان جنگ کردند، تا ما پیشنهاد صلح را لغو و اعلان جنگ کنیم، مگر ما این کار را نمی کنیم، ما به هر حالت تعهد به صلح داریم.
رئیس جمهور کشور اضافه کرد: سربازان ما که همه روزۀ در مساجد مراکز نظامی خویش عبادت می کنند، برایم شکایت کردند که رسانه ها شهدای ما را شهید خطاب نمی کنند، قشر سیاسی و اعضای پارلمان ما که همین سربازان امنیت شان را تامین می کنند، باید به این موضوع توجه نمایند و از نیروهای امنیتی و دفاعی خویش حمایت کنند.
رئیس جمهور گفت که خانم ماه گل که تازه با امیدهای زیادی با خانوادۀ خویش از ایران به وطن برگشته بود، در رویداد تروریستی در هنگام توزیع تذکره، یک دختر کوچکش اش شهید و دیگرش زخم برداشت و شوهرش هم زخمی گردید. وی افزود: مادر این کودکان برایم گفت که دخترم را برایم دوباره بده، چگونه قلبی باشد که  از شنیدن این تقاضا آب نگردد.
رئیس جمهور غنی خاطرنشان کرد که جنگ جاری در کشور مشروعیت شرعی ندارد، از مکۀ مکرمه و سایر نهادهای اسلامی فتواهای برضد این جنگ رسیده است و بزودی با مردم شریک خواهد شد. وی افزود که برای صلح اراده داریم و اجماع ملی، منطقوی و بین المللی را در این خصوص حفظ می کنیم و به مرور زمان آن های که جنگ می خواهند، به صلح تن خواهند داد.
رئیس جمهور اصلاحات در دوایر دولتی را فرمایش قانون اساسی خوانده، گفت: زمانی‌که ضوابط بر روابط حاکم شود، آنگاه مساوات بین یک افغان با افغان دیگر برقرار می گردد.
در این مراسم عبدالرووف ابراهیمی رئیس ولسی جرگه، فضل‌هادی مسلمیار رئیس مشرانو جرگه، ستر جنرال محمد شریف یفتلی لوی‌درستیز وزارت دفاع ملی و رئیس کمیسیون برگزاری مراسم بزرگداشت از ۲۶ مین سالروز پیروزی جهاد مردم افغانستان و حضرت صبغت الله مجددی رئیس جمهور اسبق و شخصیت جهادی سخنرانی کردند و ضمن تبریکی از پیروزی جهاد به تمام افغان ها، رشادت و پایمردی نیروهای امنیتی و دفاعی کشور را در مبارزه با تروریزم بین المللی، مورد ستایش قرار دادند.احمدی /  ماری

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا