گزارش ها

پمپیو: تنها حضور فزیکی دراتاق مذاکره کافی نیست، باید برای دستیابی به صلح تلاش شود

کابل/ ۲۶ سنبله / باختر
وزیر خارجۀ امریکا٬در تازه ترین اظهاراتش٬در باره گفت وگوهای دوحه گفته است: تنهاحضور فزیکی در اتاق مذاکرات کافی نیست٬دو طرف باید گفت‌وگوهای جدی داشته باشند و برای دستیابی به صلح تلاش کنند.
مایک پمپیووزیر خارجۀامریکا٬ در مصاحبۀ یی با نشریۀ ‹بریت برت نیوز› گفته است که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان با شرایط همراه است و او در این مصاحبه به شرایط امریکا که می تواند خروج نیروهای امریکایی را حتمی خواهد کرد٬ اشاره کرده است.
خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان یکی از مواد اصلی توافق نامۀ صلح امریکا و طالبان است که در سه حوت سال پار در دوحه امضا شد.
با آن که مقام های امریکایی گفته اند که تا بهار سال آینده٬شمار نیروهای امریکایی در افغانستان صفر خواهد شد مگر گفته های پمپیو٬نمایان می کند که امریکا برای خروج از افغانستان سنجش خود را دارد.
مایک پمپیو، وزیر امور خارجه امریکا  به نشریه ‹بریت بت› گفته است« روند صلح افغانستان در مسیری قرار دارد که خروج کامل نیروهای امریکایی از این کشور را تا اپریل یا می سال ۲۰۲۱ ممکن می‌ کند»
با این هم ٬او تاکید  دارد٬ خروج کامل نیروهای امریکایی تا بهار سال آینده میلادی مستلزم اجرای 3 شرط توسط دولت افغانستان و طالبان است.
پمپیو تصریح کرده است٬ شرط نخست دربارۀ تعهدات مبارزه با گروه‌های تروریستی خارجی به ویژه القاعده است که نباید اجازه حضور و فعالیت در خاک افغانستان داشته باشند.
وزیر خارجه امریکا شرط دوم را مشارکت واقعی در مذاکرات میان افغانان دانسته است وتاکید کرده است«تنها حضور فزیکی در اتاق مذاکرات کافی نیست و دو طرف باید گفت ‌وگوهای جدی داشته باشند و برای دستیابی به صلح تلاش کنند.»
وی دلیل شرط سوم رامسوولیت پذیری دولت افغانستان و طالبان برای جلوگیری از تلاش‌ها برای تخریب روند صلح دانسته است وگفته است «امریکا میزان پا بندی به این شروط را اندازه‌ گیری خواهد کرد و تصمیم خواهد گرفت»
او به  ادامه گفته است: معیارهایی برای مبارزه با تروریزم وجود دارد که به طور واضح بیان شده است، ما اقدامات انجام شده در این خصوص را بررسی می‌کنیم و اگر تطابق کافی وجود داشته باشد رییس جمهورترامپ تصمیم می‌گیرد که سطح نیروها به صفر کاهش یابد.
به گفتۀ پمپیو٬ ترامپ دو هدف دارد؛ یکی٬سطح نیروها را کاهش بدهد و همه را به خانه بازگرداند و دوم اینکه امنیت ملی امریکا تامین شود.
وزیر خارجۀ امریکا همچنان تصریح کرده است که چالش اصلی در مذاکرات میان افغانان٬ مسئلۀ دولت آیندۀ افغانستان و توافق تقسیم قدرت است و موضوع تقسیم قدرت و تشکیل دولت آینده محور مذاکرات خواهد بود.
شماری از آگاهان سیاسی می گویند که مذاکرات دوحه یک فرصت برای هم پذیری و تحمل میان افغانان است، اگر این مذاکرات با ناکامی و یا شکست مواجه شود٬بهانه برای ادامه حضور نیروهای خارجی در افغانستان مساعد خواهد شد٬در حالی که ادامۀ حضور نیروهای خارجی در افغانستان٬یک مسئلۀ حساسیت برانگیزدرسطح ملی و منطقه است که ادامۀ بحران در افغانستان را حتمی می کند. صائم

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا