جهان

‘سوریه توافقنامه اعزام ناظران اتحادیه عرب را امضا کرد’

کابل باختر 2 جدی

فیصل مقداد، معاون وزیر خارجه سوریه توافقنامه ای را با اتحادیه عرب به امضا رسانده که براساس آن، دولت سوریه به ناظران اعزامی این اتحادیه اجازه می دهد برای نظارت بر توقف خشونت با معترضان، در این کشور مستقر شوند.

ولید معلم، وزیر خارجه سوریه در بیانیه ای که از تلویزیون دولتی این کشور خوانده شد گفت که این توافقنامه پس از آن امضا شد که اتحادیه عرب اصلاحات درخواستی دولت او در طرح اولیه پیشنهادی اتحادیه را پذیرفت.

هنوز مشخص نیست که آیا سوریه با اعزام تمامی ناظران مورد نظر اتحادیه عرب موافقت کرده و یا اینکه تنها اعزام شماری از آنان را مورد قبول قرار داده است.

پیشنهاد اولیه اتحادیه عرب شامل اعزام حدود پانصد ناظر به سوریه بوده است.

ماموریت این ناظران حصول اطمینان از اجرای خواست های اتحادیه عرب شامل توقف عملیات واحدهای ارتش سوریه علیه معترضان، خروج نظامیان از مناطق شهری و امکان برگزاری تظاهرات اعتراضی مسالمت آمیز است.

پیشتر، دولت سوریه پذیرش پیشنهاد اتحادیه عرب را به تغییراتی در این پیشنهاد، از جمله کاهش تعداد ناظران، عدم دخالت آنان در "امور حاکمیتی" و موضعگیری اتحادیه علیه "شورشیان مسلح" مخالف دولت مشروط کرده بود.

با گذشت چند هفته از ارائه پیشنهاد اتحادیه عرب و انقضای چندین ضرب الاجل به دولت سوریه برای قبول این پیشنهاد، مقامات اتحادیه گفته بودند در نظر دارند خواستار بررسی وضعیت سوریه در شورای امنیت سازمان ملل شوند.

به گفته ناظران، در صورت حمایت اتحادیه عرب از صدور قطعنامه شدید اللحن شورای امنیت علیه سوریه، این احتمال وجود دارد که روسیه و چین نیز از چنین قطعنامه ای حمایت کنند.

تا کنون این دو کشور، که دارای روابط نزدیکی با حکومت سوریه هستند، با تلاش کشورهای غربی برای صدور قطعنامه شورای امنیت علیه سوریه مخالفت کرده و گفته اند که چنین قطعنامه ای می تواند زمینه ساز مداخله نظامی در آن کشور شود.

روسیه و چین گفته اند که صدور قطعنامه ای در محکومیت حکومت معمر قذافی در لیبی شامل ایجاد منطقه پرواز ممنوع باعث شد تا مخالفان او بتوانند به شکلی موثر در برابر نیروهای دولتی مقاومت کنند و سرانجام موفق به سرنگونی حکومت شوند.

هنوز اتحادیه عرب در مورد اظهارات مقامات سوری واکنشی نشان نداده و مشخص نیست که، در صورت صحت اظهارات آنان، چه بخش هایی از خواست های دولت سوریه در توافقنامه نهایی گنجانده شده است.

در خبری دیگر از سوریه، یک سازمان دفاع از حقوق رسانه ها از آزادی رزان قضاوی،ویلاگ نویس امریکایی سوری تبار که اوایل ماه جاری دستگیر شده بود، خبر داده است.

گفته شده این وبلاگ نویس در برابر وثیفه این معادل ۳۰۰ دلار آزاد شده است.

خانم قضاوی از سال ۲۰۰۹ میلادی با ایجاد وبلاگی خواستار برقراری آزادی های دمکراتیک در کشور بوده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا