سیاست

دفتر سیاسی طالبان: توافقنامه صلح با آمریکا با حضور نمایندگان حدود سی کشور فردا امضا می‌شود

دوحه/ بی بی سی / 9 حوت/ باختر
دفتر سیاسی طالبان در قطر به بی‌بی‌سی گفته است که قرار است وزیران امورخارجه و نمایندگان ویژه حدود سی کشور و سازمان‌های معتبر بین‌المللی در مراسم امضای توافق‌نامه میان این گروه و امریکا فردا شرکت کنند.
هنوز دولت‌های امریکا و افغانستان در مورد این خبر اظهار نظری نکرده‌اند و فهرست اشتراک کنندگان در این مراسم هم اعلام نشده است. سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه، پایتخت قطر، گفت: این توافق نامه آغاز خروج نیروهای خارجی از افغانستان را رقم خواهد زد.
این توافق زمینه خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و گفت وگوهای بین‌الافغانی را فراهم خواهد کرد.  هرچند جزییات دقیق این توافقنامه منتشر نشده ولی منابع دخیل در این مذاکرات می‌گویند درست پس از امضای این توافق‌نامه مرحله بعدی کاهش خشونت‌ها آغاز خواهد شد و آمادگی برای برگزاری گفت وگوهای بین‌الافغانی تا دو هفته دیگر در یکی از کشورهای اروپایی گرفته خواهد شد.
همزمان منابعی در ارگ ریاست جمهوری گفتند که یک هیئت شش نفری برای انجام گفت وگوهای مقدماتی با طالبان به دوحه فرستاده است.
فضل محمود فضلی، مشاور ارشد رییس جمهوری افغانستان گفت: این هیئت به عنوان یک گروه تماس عمل می‌کند و براساس پیشنهاد طالبان تشکیل شده است. گروه طالبان تاکنون در این مورد اظهار نظری نکرده است.
قبلا طالبان ابراز امیدواری کرده بودند که روسیه و چین این توافقنامه را تضمین کنند٬ اما یک منبع دخیل در این مراسم به بی‌بی‌سی گفت: به جز نماینده با صلاحیت طالبان و امریکا، نماینده کشور سومی به عنوان شاهد و یا ضامن این توافق‌نامه امضا نخواهد کرد.
این منبع تاکید کرد که حضور نمایندگان کشورهای منطقه و قدرت‌های مطرح جهان در این مراسم "اهمیت و حیثیت بین‌المللی این توافق را برجسته خواهد ساخت."  قرار است مراسم امضای توافق‌نامه گروه طالبان و امریکا به میزبانی و مدیریت حکومت قطر دریکی از مجلل‌ترین هوتل‌های دوحه برگزار شود.
منابع امریکایی گفته‌اند در صورتی که کاهش خشونت‌ها همچنان ادامه یابد در قدم اول، حدود چهار هزار سرباز را در حدود چهارماه از افغانستان بیرون خواهند برد. به این ترتیب، تعداد نیروهای خارجی در افغانستان به ۸۶۰۰ نفر کاهش خواهد یافت. امریکا تصریح کرده است که اگر خشونت‌ها همچنان کاهش و یا به صفر تقلیل یابد ظرف حدود دو سال دیگر تمام نیروهای خارجی از افغانستان خارج خواهند شد.
همچنین امریکا تاکید دارد که مراحل بعدی مشروط به پیشرفت و ثبات در مرحله کاهش خشونت خواهد بود.
بعد از نزدیک به بیست سال جنگ و بیش از یک سال گفت و گوها میان نمایندگان دو طرف، نمایندگان بلند پایه طالبان و امریکایی قرار است توافقنامه‌ يی را امضا کنند که توقع می‌رود طولانی‌ترین جنگ آمریکا را پایان ببخشد.
در این جنگ ده‌ها هزار شهروندان افغان و بیش از ۳۵۰۰ سرباز آمریکایی و ائتلاف بین‌المللی جان دادند.  فریده بابک

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا