سیاستاخبارجهان

خلیلزاد: در صورت نپذیرفتن صلح، طالبان با انزوا و تعزیرات مواجه می‌شوند

واشنگتن/ صدای امریکا/29 ثور/باختر

زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور صلح افغانستان می‌گوید که اگر گروه طالبان در پی گرفتن قدرت از راه نظامی باشند، با انزوا، مخالفت‌های منطقه‌یی و جهانی و تعزیرات رو به رو خواهند شد.

به گزارش آژانس باختر به نقل از صدای امریکا، خلیلزاد دیروز در مجلس استماعیۀ کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان به قانونگذاران امریکایی گفت که طالبان می توانند مسیر صلح را که از راه مذاکره میسر می‌شود، بپذیرند و راه خشونت را رها کنند و به عنوان یک جنبش سیاسی مطرح شوند و بخشی از آینده‌ یی باشند که نزد جامعه جهانی از احترام برخوردار است.

موضوع وضع تعزیرات بر گروه طالبان در این اواخر از سوی مقامات افغان نیز به میان آمده است.

محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان هفتهٔ گذشته به نشریه اشپیگل آلمان گفت که کشورهای اروپایی باید بر طالبان تعزیرات وضع کنند اگر تصامیم در مسیر مخالف امیدواری های‌شان حرکت کند.

پس از آن، حمد الله محب، مشاور امنیت ملی افغانستان در یک تماس تیلیفونی با وزیر خارجهٔ چین نیز خواستار وضع تعزیرات و “تمامی اهرم‌های نفوذی” علیه طالبان شد.

خلیلزاد افزود که خروج مصوون امریکایی ها از افغانستان، تسریع روند صلح، جلوگیری از مبدل شدن دوبارۀ افغانستان به پناهگاه امن دهشت افگنان و ترویج برای اتصال منطقه یی به منظور آیندۀ مرفه اقتصادی افغانستان از اهداف ایالات متحدۀ امریکا می باشد.

خلیلزاد بر نقش فعال تر سازمان ملل متحد در مسایل افغانستان تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد که طالبان حضور در نشست ترکیه را بپذیرند.

او علاوه کرد که امریکا  از نزدیک با ملل متحده کار می کند تا نقش این سازمان را در روند صلح افغانستان تقویت ببخشد. امریکا از تلاش های سازمان ملل متحد، ترکیه و قطر برای برگزاری مشترک کنفرانس ترکیه استقبال می کند.

اما این نشست پس از آن به تاخیر افتاد که گروه طالبان گفتند تازمانی که نیروهای بین المللی به گونهٔ کامل ازافغانستان خارج نشوند،‌ در هیچ نشستی اشتراک نخواهند کرد.

او افزود که خروج مصوون نیروهای باقی مانده امریکایی از افغانستان در حالی صورت می‌گیرد که نیروهای افغان برای دفاع از خود در بهترین حالت ممکن قرار خواهند داشت.

رییس جمهوری، روز دوشنبه در مصاحبهٔ با شبکهٔ خبری پی بی اس گفت که اگر طالبان پس از خروج نیروهای بین المللی راه جنگ را در پیش بگیرند، نیروهای امنیتی افغان آمادهٔ جنگ اند.

او افزود: “اگر جنگ شود، من سرقومندان اعلی استم. مردمم را ترک نخواهم کرد. نیروهایم را ترک نخواهم کرد. مایلم برای کشورم بمیرم. به قدرت هیچ علاقمندی ندارم.”

بر اساس تصمیم جو بایدن، رییس جمهوری امریکا، روند خروج نظامیان امریکایی و ناتو از افغانستان به تاریخ اول می آغاز شده  است و قرار است تا ۱۱ سپتمبر امسال تکمیل شود.

فریده بابک

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا